Stuvad lake
Ingredienser
800 g
flådd, rensad lake
Salt & vitpeppar
1 dl
vetemjöl
2 msk
smör
2 dl
gräddmjölk
Dill
½
citron, saften
Så gör du
- Dela fisken i åtta mindre bitar.
- Vänd i kryddat mjöl.
- Stek fiskbitarna i smör i en varm gjutjärnspanna.
- Då alla sidor är gyllenebruna slå över av gräddmjölken och låt puttra under lock i cirka 7 minuter.
- Strö över rikligt med dill. Servera med kokt potatis och inlagd rödbeta.
![Stuvad lake](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/lake.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/lake.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/lake.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/lake.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/lake.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/lake.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/lake.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/lake.jpg 1152w)