Svampmuffins
Ingredienser
1 dl
torkade trattkantareller (2 dl färska)
2 dl
emmermjöl
2 dl
vetemjöl
1 dl
havreflingor
2 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
2
ägg
1 dl
rybsolja
2 dl
riven ost
1
vitlöksklyfta
2 tsk
torkad basilika eller 1/2 dl färsk
- Blötlägg svampen eller rensa och ansa färsk svamp.
- Blanda samman alla torra ingredienser samt riven ost i en bakbunke.
- Knäck äggen i en skål och tillsätt olja, basilika, pressad vitlök, salt och peppar. Vispa samman och blanda ner i mjölblandningen.
- Tillsätt svampen och blanda samman allt till en smidig smet.
- Placera ut muffinsformar i papper på en ugnsplåt eller muffinsplåt.
- Klicka ner smeten och grädda i 180 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter.