Svampomelett
Ingredienser
För fyra personer
6–8 dl
färska trattkantareller
1 msk
smör
1 msk
olja
1
rödlök i klyftor
4
ägg
0,5 dl
grädde
2 tsk
torkad ramslök
1 tsk
salt
- Stek trattkantarellerna så att vätskan kokas ur svampen.
- Tillsätt smör, olja och rödlök, stek en stund tills fettet tagits upp av svampen.
- Vispa ihop ägg, grädde, ramslök och salt och häll ovanpå svampblandningen. Stek tills omeletten har en fin stekyta.
![Svampomelett](/uploads/_1200x1812_crop_center-center_82_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 1200w, /uploads/_2400x3624_crop_center-center_61_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 2400w, /uploads/_992x1498_crop_center-center_82_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 992w, /uploads/_1984x2996_crop_center-center_61_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 1984w, /uploads/_768x1159_crop_center-center_60_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 768w, /uploads/_1536x2319_crop_center-center_45_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 1536w, /uploads/_576x869_crop_center-center_60_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 576w, /uploads/_1152x1739_crop_center-center_45_line/16_D2A7645_2021-04-27-133640.jpg 1152w)