Svamppiroger/-paj
Ingredienser
Pajdeg
100 g
smör
100 g
kvarg
2 ½–3 dl
speltmjöl
Fyllning
2
kokta ägg
½ dl
grädde
2 dl
lättbrynt svamp
2
vitlöksklyftor
2 dl
riven ost
2 dl
finhackade örter (timjan, oregano)
1
ägg
Så gör du
- Blanda snabbt ihopingredienserna till pajdegen för hand eller i en mixer. För ett sprödare resultat, låt degen vila kallt innan användning och gräddning.
- Kavla ut pajdegen. Ta ut rundlar av degen.
- Finhacka de kokta äggen och bryn svampen i lite smör. Blanda ihop alla ingredienser.
- Placera fyllningen på mitten av rundlarna och vik ihop.
- Pensla med ägg. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter.
- Du kan också baka ut degen till en paj. Grädda då i cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.