Svamppytt
Ingredienser
4 portioner
1 bit
rotselleri (300 g)
1 stor
palsternacka
3
morötter
1 bit
Purjolök
800 g
blekgul taggsvamp
Smör till stekning
Salt, peppar
4
ägg
Så gör du
- Skala och tärna rotsakerna. Koka i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt rinna av.
- Ansa svampen, strimla till mindre bitar.
- Stek rotsakerna i smör så att de får en fin stekyta. Stek svampen i smör. Strimla purjolöken och släng med den i stekpannan. Blanda samman allt till en pyttipanna. Salta och krydda.
- Stek ägg. Servera med rårörda lingon.
![Svamppytt](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_9716.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/MG_9716.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_9716.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_9716.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_9716.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_9716.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_9716.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_9716.jpg 1152w)