Svamprisotto med mejram
Ingredienser
4 portioner
4 dl
avorioris
200 g
skogssvamp eller odlad svamp
3
finhackade schalottenlökar eller 1 gul lök
2 msk
olivolja
1 l
svamp- eller kycklingbuljong
1 dl
vitt vin
100 g
riven färsk parmesanost
2 msk
matolja
Salt, svartpeppar
Så gör du
- Sautera (fräs lätt) ris och lök i oljan några minuter. Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning och koka risotton cirka 15 minuter.
- Rör ner parmesan och matolja och smaka av med salt och peppar.
- Fräs under tiden skivad svamp och lök, avsmaka med salt och peppar.
- Toppa risotton med svamp, lök, mejram och parmesan. Avsluta med ett varv från svartpepparkvarnen. Servera risotton med färskt bröd och marinerad rödbeta.