Svampsås med ädelost
Ingredienser
200 g
blandsvamp
1
gul lök
2 msk
matolja
Salt, peppar
1 ½ msk
vetemjöl
5 dl
matlagningsgrädde, mjölk eller mjölk + grädde
100 g
ädelost
Blåmögelost (kan uteslutas)
Så gör du
- Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i matoljan. Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken eller annan vätska. Koka såsen cirka 5 minuter. Salta och peppra.
- Smula ner osten och rör tills den smält. Späd eventuellt med mera mjölk. Smaka av såsen. Servera till pasta.
![Svampsås med ädelost](/uploads/Recept/_1200x1812_crop_center-center_82_line/5_D2A2962.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3624_crop_center-center_61_line/5_D2A2962.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1498_crop_center-center_82_line/5_D2A2962.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2996_crop_center-center_61_line/5_D2A2962.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1159_crop_center-center_60_line/5_D2A2962.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2319_crop_center-center_45_line/5_D2A2962.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x869_crop_center-center_60_line/5_D2A2962.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1739_crop_center-center_45_line/5_D2A2962.jpg 1152w)