Svampsemlor
Ingredienser
Cirka 14 semlor
2 dl
odlad färsk svamp eller 1 ½ dl djupfryst förvälld svamp
2 msk
matolja
2 ½ dl
mjölk eller vatten
25 g
jäst
1 tsk
salt
1 tsk
socker
2 dl
havre- eller rågflingor
2 msk
olja
Cirka 4 ½ dl
vetemjöl
Så gör du
- Hacka svampen fint och fräs den i matoljan.
- Värm mjölken så att den blir ljummen. Smula i jästen. Tillsätt socker, salt och flingor.
- Tillsätt också svampen och matoljan. Knåda in så mycket mjöl att det blir en smidig, mjuk deg som släpper handen.
- Dela degen i 14 bitar. Forma ovala semlor av bitarna.
- Låt semlorna jäsa på bakplåtspapper på plåt. Grädda dem i 225 grader cirka 10 minuter.