Svampwok med nudlar
Ingredienser
2 stora portioner
200 g
fullkornsnudlar
3 msk
matolja, exempelvis rybsolja
1 klyfta
vitlök
1 msk
hackad färsk ingefära
1 tsk
chiliflakes eller 1 hackad röd chili (kan uteslutas)
600 g
blandade rotsaker och grönsaker (exempelvis morot, palsternacka, zucchini)
250 g
frysta ärter
200 g
trattkantareller eller annan svamp
¾ dl
soja
2 tsk
honung
1 msk
sesamolja
2
ägg
2 krm
salt
Koriander
Så gör du
- Koka upp vatten till nudlarna och koka dem enligt anvisningarna på paketet, häll av vattnet.
- Fräs svamparna i en stekpanna tills vätskan har avdunstat.
- Koka äggen i 6–7 minuter i skild kastrull (gulan ska vara en aning lös).
- Skala och pressa vitlök, skala och hacka ingefära. Sätt olja, vitlök, ingefära och chili i en wokpanna eller en stor stekpanna med höga kanter. Fräs i någon minut.
- Tillsätt grönsakerna och woka runt i några minuter. Häll i ärterna och svampen i woken och blanda i nudlarna. Rör om försiktigt med två stekspadar.
- Smaksätt med soja, sesamolja, honung, salt (man kan även smaksätta med exempelvis ostronsås eller sweet chilisås).
- Skala och halvera äggen och lägg på varje portion. Dekorera woken med exempelvis koriander.