Svartvinbärsparfait
Ingredienser
6–8 portioner
4
ägg
1 dl
socker
1 dl
vatten
4 dl
vispgrädde
4 dl
mosade svarta vinbär
Så gör du
- Skilj äggulorna från vitorna. Blanda äggulor, socker och vatten i en skål. Sjud på vattenbad under ständig vispning tills äggskummet blir en tjock kräm. Låt svalna, vispa om då och då.
- Vispa grädden till tjockt skum. Vänd försiktigt ner grädden och bärmoset i äggkrämen. Smaka av.
- Häll smeten i en form som rymmer drygt 1 liter. Frys i minst fyra timmar.
- Vid serveringen lönar det sig att ta fram desserten och temperera i cirka ½ timme i kylskåp före servering. Stjälp upp parfaiten på serveringsfat.
![Svartvinbärsparfait](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/parfait.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/parfait.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/parfait.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/parfait.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/parfait.jpg 1152w)