Syltad pumpa med ingefära
Ingredienser
1 kg
skalad och urkärnad pumpa
2–3 cm
färsk ingefära
2 ½ dl
inläggningsättika (6 procent)
6 dl
strösocker
5 hela
kryddpepparkorn
Så gör du
- Ta bort skal och kärnhus från pumpan. Kolla att du har 1 kilo rent pumpakött kvar.
- Skär pumpan i tunna skivor som sedan strimlas ganska fint. Skala och hacka ingefäran så fint som möjligt.
- Lägg pumpa och ingefära i en skål. Koka upp inläggningsättika och kryddpeppar. Slå blandningen över pumpa och ingefära. Låt allt stå övertäckt ett dygn.
- Sila av ättikan i kastrull. Koka upp och rör ner strösocker. När sockret löst sig tillsätts pumpa och ingefära. Låt allt sjuda sakta cirka 10 minuter eller till dess pumpan är helt mjuk.
- Slå upp den färdiga pumpan i heta glasburkar som omedelbart försluts.