Syltade trattkantareller
Ingredienser
1 liter
trattkantareller
2 dl
vatten
1 dl
ättika
½ dl
vitvinsvinäger
3 dl
socker
¼ tsk
salt
1
rosmarinkvist
1
kanelstång
1
vitlöksklyfta
1
liten bit chili
6
vitpepparkorn
1
liten bit ingefära
Så gör du
- Rensa och ansa svampen.
- Skala och skiva vitlök och ingefära. Skiva chili.
- Koka upp alla ingredienser till lagen och tillsätt svampen. Låt småkoka i 25 minuter.
- Häll upp på ren glasburk.
- Slut burken och låt stå svalt.
De syltade trattkantarellerna ör goda till en höstgryta, till vilt, på en leverpastejmacka eller tillsammans med potatissallad.
![Syltade trattkantareller](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/16_D2A7639.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/16_D2A7639.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/16_D2A7639.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/16_D2A7639.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/16_D2A7639.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/16_D2A7639.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/16_D2A7639.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/16_D2A7639.jpg 1152w)