Täppans paj med morot, palsternacka & selleri
Ingredienser
100 g
bakmargarin
100 g
kvark
1 ½ dl
spelt- eller grahamsmjöl
1 dl
vetemjöl
Fyllning
1 liten
purjolök
1–2
vitlöksklyftor
300 g
morot
100 g
palsternacka
100 g
selleri
2 msk
olja
1 dl
vatten
1 tsk
örtsalt
1 msk
torkad dragon
1 tsk
torkad timjan
100 g
riven ost
Så gör du
- Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i pajform (cirka 27 cm diameter).
- Ansa vegetabilierna, hacka löken och riv rotsakerna grovt på rivjärn eller med rivbettet i matberedaren.
- Fräs löken lätt i oljan. Tillsätt rotsakerna, låt fräsa en stund under omrörning.
- Tillsätt vattnet och låt småkoka under lock i 5–10 minuter. Blanda i kryddor och hälften av osten med grönsakerna.
- Häll blandningen i pajformen och strö över resten av osten.
- Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme på nedersta falsen i cirka 20–30 minuter.
- Servera med en fräsch grönsallad och vinägrett.