Tarmalgsolja
Ingredienser
5 dl
rybsolja
1 dl
tarmalg
- Värm upp oljan till kring 60 grader.
- Blanda den heta oljan och tarmalgen i en mixer. Kör mixern i ca 5 minuter, tills oljan blivit vackert grön, och algerna finhackats till små partiklar.
- Låt svalna och förvara i glasflaska. Använd i matlagning med fisk och skaldjur, eller i en salladsdressing.
![Tarmalgsolja](/uploads/_1200x2133_crop_center-center_82_line/Rorhinneolja_edit.jpg 1200w, /uploads/_2400x4266_crop_center-center_61_line/Rorhinneolja_edit.jpg 2400w, /uploads/_992x1763_crop_center-center_82_line/Rorhinneolja_edit.jpg 992w, /uploads/_1984x3526_crop_center-center_61_line/Rorhinneolja_edit.jpg 1984w, /uploads/_768x1365_crop_center-center_60_line/Rorhinneolja_edit.jpg 768w, /uploads/_1536x2730_crop_center-center_45_line/Rorhinneolja_edit.jpg 1536w, /uploads/_576x1023_crop_center-center_60_line/Rorhinneolja_edit.jpg 576w, /uploads/_1152x2047_crop_center-center_45_line/Rorhinneolja_edit.jpg 1152w)