Tiramisu
Ingredienser
8–10 portioner
Botten
4
ägg
1 ½ dl
socker
¾ dl
vetemjöl
3 msk
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
1 ½ dl
kallt starkt kaffe (till fuktning)
2 msk
kaffelikör (till fuktning)
Fyllning
200 g
naturell färskost
2 dl
vispgrädde
¾ dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
Kakaopulver (till dekoration)
Bottnen
- Vispa ägg och socker till fast skum. Sikta ner de torra ingredienserna, vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Bred ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter.
- Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper och lossna pappret. Låt kallna.
- Skär upp bottnen i två delar och lyft över den ena halvan i en fyrkantig form med kanter. Dränk med en blandning av kallt kaffe och kaffelikör.
Fyllningen
- Vispa ner sockret i färskosten.
- Vispa grädden till mjukt skum och blanda ner den i färskosten.
- Bred hälften av fyllningen över den dränkta bottnen och lägg den andra halvan av bottnen över som lock. Dränk locket och bred på resten av fyllningen.
- Täck försiktigt över tiramisun och låt den stå kallt och dra. Dekorera ytan med kakaopulver. Servera en kopp mörkrostat kaffe med tiramisun.