Tjinuskipudding med lingon
Max 30 min
Ingredienser
8 portioner
2 dl
grädde
1 1/2 dl
farinsocker
1 tsk
vaniljsocker
1/2 tsk
salt
2 1/2 msk
potatismjöl
5 dl
mjölk
200 g
lingon
- Koka upp grädde och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka 5–10 minuter, tills tjinuskin tjocknat en aning.
- Prova tjinuskins konsistens genom att hälla några droppar i ett glas kallt vatten. När tjinuskin håller sin form och inte späds ut i vattnet är den färdig.
- Smaksätt med vaniljsocker och salt.
- Blanda potatismjölet jämnt i tjinuskin. Tillsätt mjölk, och koka upp tills puddingen tjocknat och knappt börjat bubbla. Låt svalna.
- Häll i glas eller skålar, täck över och kyl ner helt.
- Servera puddingen med lingon.