Tjinuskipudding med lingon
Ingredienser
8 portioner
2 dl
grädde
1 ½ dl
farinsocker
1 tsk
vaniljsocker
½ tsk
salt
2 ½ msk
potatismjöl
5 dl
mjölk
200 g
lingon
- Koka upp grädde och farinsocker i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka 5-10 minuter, tills tjinuskin tjocknat en aning.
- Prova tjinuskins konsistens genom att hälla några droppar i ett glas kallt vatten. När tjinuskin håller sin form och inte späds ut i vattnet är den färdig.
- Smaksätt med vaniljsocker och salt.
- Blanda potatismjölet jämnt i tjinuskin. Tillsätt mjölk, och koka upp tills puddingen tjocknat och knappt börjat bubbla. Låt svalna.
- Häll i glas eller skålar, täck över och kyl ner helt.
- Servera puddingen med lingon.
![Tjinuskipudding med lingon](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A9663web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A9663web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A9663web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A9663web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A9663web.jpg 1152w)