Tomat- och äppelsylt
Ingredienser
2
äpplen
2
tomater
½ dl
syltsocker
1 krm
ingefära
4
rosépepparkorn
Så gör du:
- Ta fram en kastrull. Tärna äpplen och tomaterna i jämnstora bitar. Lägg i kastrullen och låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt syltsocker och rör om. Skumma vid behov.
- Tillsätt kryddorna och låt småkoka tills blandningen får syltkonsistens.
- Häll upp på en ren glasburk och förvara svalt. Sylten är god både till dessert och grillat.
![Tomat- och äppelsylt](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/tomatappelsylt-w.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/tomatappelsylt-w.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/tomatappelsylt-w.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/tomatappelsylt-w.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/tomatappelsylt-w.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/tomatappelsylt-w.jpg 1152w)