Tomat-tarte tatin
Max 60 min
Ingredienser
250 g
körsbärstomater
2 msk
rybsolja
salt och svartpeppar
färsk timjan
1 msk
honung
100 g
getost
färdig smördeg
några matskedar olja
Så gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.
- Strö lite salt, peppar, honung och några timjankvistar i botten av formen. Lägg halverade tomater lite huller om buller i formen, men lämna en centimeter runt om kanten. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills tomaterna fått lite färg.
- Smula getost över tomaterna och lägg på smördegen, så att den täcker tomaterna. Pensla med lite rybsolja och ställ in i ugnen i ytterligare 10–15 minuter tills degen har fått fin färg.
- Ta ut pajen och låt den svalna något in nan du vänder på den. Garnera med färsk timjan.