Tomatpannacotta
Ingredienser
6–8 personer
2
mogna tomater
4 dl
grädde
½ dl
socker
3
gelatinblad
½ dl
rödvinbärssaft eller annan saft eller vatten
Så gör du:
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Skålla tomaten genom att skära ett kors i tomaten och doppa ner den i kokande vatten för en kort stund. Skala sedan tomaten. Skär i klyftor.
- Koka upp grädden med sockret och tillsätt tomaten. Puréa med stavmixer till en slät massa.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med en skvätt saft.
- Häll det upplösta gelatinet i en tunn stråle i gräddtomatmassan och rör om.
- Häll upp i lämpliga serveringsskålar eller glas. Ställ kallt och låt stelna i minst 5 timmar.
- Toppa med en klick tomat- och äppelsylt strax före serveringen.
![Tomatpannacotta](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/tomatpannacotta-tomatappelsylt.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/tomatpannacotta-tomatappelsylt.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/tomatpannacotta-tomatappelsylt.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/tomatpannacotta-tomatappelsylt.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/tomatpannacotta-tomatappelsylt.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/tomatpannacotta-tomatappelsylt.jpg 1152w)