Tomatsås till pizza
Ingredienser
Till fyra stora pizzor
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja
400 g
krossade tomater
3–4 msk
tomatpuré eller chilisås
1 tsk
salt
1 tsk
socker
1
lagerblad
1–2 tsk
basilika eller 1 tsk rosmarin
Malen svartpeppar
Så gör du
- Skala och finhacka löken. Hacka vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i oljan på svag värme (den ska inte brynas).
- Häll i tomaterna, purén, salt, peppar och socker. Låt röran koka minst 10 minuter.
- Lägg i lagerblad och örtkryddor. Koka ytterligare cirka 5 minuter eller tills röran kokat ihop och blir simmig. Smaka av röran. Låt den svalna innan den används som pizzafyllning. Ett bra tips är att laga en stor sats och frysa in det som blir över.