Tortillas med abborre
Ingredienser
400 g
abborrfilé
1 dl
speltmjöl
1
ägg
1 tsk
salt
½ tsk
peppar
1 pkt
små tortillabröd
Fyllning
1
äpple
½
rödlök
¼
litet huvud rödkål
Sås på gröna ärter
100 g
frysta gröna ärter
1–2
klyftor vitlök
¾ dl
turkisk yoghurt
¼ tsk
salt
Så gör du
- Byxa abborrfiléerna för att få helt benfria filéer.
- Häll upp speltmjöl på ett fat och blanda salt och peppar i mjölet. Knäck ägget i ett eget fat och vispa upp det lite med en gaffel. Vänd först filéerna i ägget och sedan i mjölet.
- Stek filéerna på medelvärme i lite smör och rybsolja. Om man vill ha i mindre bitar av fisken kan man skära dem efter stekning. Det kan vara lättare att fördela i sin tortilla om de är mindre bitar.
Fyllning
- Skölj och skala äpplet. Skär äpplet i tärningar.
- Skala och finhacka rödlök.
- Skölj rödkålen och strimla den fint och tunt med osthyvel, potatisskalare eller kniv.
- Servera allt i skilda skålar så kan var och en välja det man vill ha i sin taco.
Sås på gröna ärter
- Mixa ärter, vitlök, turkisk yoghurt och salt till en slät sås.
Värm tortillabröden och fyll bröden efter smak.