Trädgårdssoppa, 5 liter
Ingredienser
2 l
vatten
1 ½–2 msk
salt
1/2 kg
kålrot
2 kg
morot
½ kg
purjolök
1 kg
potatis (mjölig sort)
½ kg
palsternacka
250 g
rotselleri
Persiljestjälkar, libstickakvistar
Så gör du
- Tvätta, ansa och skär alla ingredienser i mindre bitar. Koka upp vattnet och tillsätt saltet. Lägg grönsakerna i kastrullen i den ordning de står, för att allt ska bli färdigkokt samtidigt. Det tar cirka 20 minuter beroende på storleken. Koka gärna med en valfri mängd persiljestjälkar. Några kvistar libsticka i soppan förhöjer smaken.
- Plocka bort kryddstjälkarna då allt är mjukt. Mixa alltihop till en slät soppa. Den får vara rätt tjock. Kyl ner och frys in soppan i lämpliga portioner.
- Då du tinar upp soppan kan den smaksättas och avrundas på varierande sätt, t.ex. med matlagningsgrädde, smältost, färskost, apelsinsaft, ingefära, chili, spiskummin, örter.
![Trädgårdssoppa, 5 liter](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)