Traditionell gurkinläggning
Ingredienser
4 kg
frilandsgurkor
Svartvinbärsblad
1 bit
pepparrot
Dillkronor
Lag
6 dl
ättika
2 l
vatten
4 dl
socker
2 msk
salt
½ msk
kryddpeppar
½ msk
senapsfrön
Så gör du
- Tvätta gurkorna och skär dem i skivor eller klyftor.
- Varva gurkskivorna i glasburkar med vinbärsblad, pepparrot och dillkronor.
- Koka vatten, socker och kryddor i cirka 5 minuter. Tillsätt ättika och låt lagen koka upp. Sila lagen över gurkorna och se till att lagen täcker gurkorna.
![Traditionell gurkinläggning](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_6888.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_6888.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_6888.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_6888.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_6888.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_6888.jpg 1152w)