Tunnbröd i ugn med päron, karamelliserad rödlök, rödbeta & blåmögelost
Ingredienser
4 portioner
Lappländska tunnbröd
2
medelstora rödlökar
1 msk
smör
1 msk
vatten
150 g
crème fraîche
1 stor
kokt rödbeta eller 2 små tunt skivade (gärna med mandolin)
2
päron
200 g
blåmögelost eller en blandning av olika ostar (beroende på vad du har i kylskåpet)
Honung
Rucola
Så gör du
- Sätt ugnen på 220 grader. Skär rödlöken i ringar. Smält smör i en liten kastrull och lägg i löken och en liten skvätt vatten.
- Rör om på svag värme tills löken blivit riktigt mjuk och söt. Det tar cirka 15–20 minuter.
- Skiva rödbetorna och päronen.
- Bred crème fraîche på tunnbröden. Fördela rödbets- och päronskivorna ovanpå och tillsätt löken. Smula på osten.
- Ställ in i en het ugn, grädda i cirka 8 minuter. Ta ut från ugnen och ringla på honung och dekorera med rucola. Skär i lämpliga serveringsbitar.