Ugnsbakad potatis med broccoli & renröra
Ingredienser
4 portioner
4 stora
potatisar
Broccoli-örtfyllning
250 g
broccoli
50 g
purjolök
4
vitlöksklyftor
3 msk
färskost smaksatt med örter, färsk timjan och basilika
Vatten
Salt, svartpeppar
Krämig renröra
2 dl
gräddfil
125 g
färskost med pepparrot
100 g
kallrökt, finhackat renkött
¼
rödlök
Persilja
Så gör du
- Värm ugnen till 225 grader. Picka de jämnstora tvättade potatisarna med en trästicka. Skär ett kryss i potatisen på den platta sidan och lägg dem i en ugnsfast form. Ugnsbaka potatisen 45–75 minuter beroende på storlek.
- Broccoli-örtfyllning: Koka den fint skurna broccolin, löken och vitlöken i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mixa grönsakerna. Blanda i färskosten och örterna.
- Krämig renröra: Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
- Servera den fyllda ugnspotatisen med sallad och färskt bröd.