Ugnsbakad potatis med glöggdoftande köttfärsröra
Ingredienser
800 g
ugnspotatis
Köttfärs
1
gul lök
500 g
malet kött av stek
1 msk
smör
3 msk
tomatpuré
¾ tsk
salt
½ tsk
mald kanel
½ msk
kinesisk soja
1 msk
chilipulver
4 msk
glögg
½
hackad röd paprika
½
hackad grön paprika
2 dl
gräddfil, till servering
Så gör du
- Värm ugnen till 225 grader.
- Koka potatisen i 10 minuter och lägg sedan in den i ugnen 20 minuter. Känn med en sticka när den är mjuk.
- Skala och finhacka löken. Stek den tillsammans med det malda köttet.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda cirka 5 minuter.
- Servera potatisen med köttfärsröran, gräddfil, lättkokta morotsstavar och färsk gurka.