Ugnsbakade grönsaker med grönkålsröra
Ingredienser
4
tomater
4
gröna, gula eller röda paprikor
2
rödlökar
1 stor
broccoli
3
morötter
1 msk
olivolja
400 g
brysselkål
Grönkålsröra
500 g
grönkål
125 g
fetaost
Salt, peppar
Så gör du
- Skär morötterna i stavar, halvera löken, paprikan och tomaterna, skär broccolin i buketter. Obs! Använd även skaftet.
- Lägg grönsakerna och rotsakerna en långpanna. Ringla över olivolja. Salta. Baka grönsakerna i ugnen i 40 minuter.
- Tillsätt brysselkålen när det återstår 10 minuter.
- Gör under tiden grönkålsröran. Tina grönkålen (om den är frusen) i en kastrull. Koka bort allt vatten, det tar cirka 10 minuter. Låt grönkålen svalna. Kör grönkål och fetaost i en matberedare eller i en mixer. Salta och peppra.
- Lägg upp grönsakerna på ett vackert fat. Lägg grönkålsröran i mitten eller på ett fat för sig.