Ugnsfisk med äpple & curry
Ingredienser
400 g
vit fisk i filéer
1
lök
2
äpplen
½ tsk
curry
1 dl
matlagningsgrädde
½
citron, saften
1 ½ dl
vatten
½ tsk
salt
½ tsk
peppar
2 msk
smör
Så gör du
- Salta och peppra fisken och lägg i en ugnsform.
- Skala och finhacka löken och skölj och riv ett äpple. Fräs löken tillsammans med curry i 2 msk smör. Tillsätt rivet äpple och låt fräsa lite till.
- Pressa saften ur ½ citron i ett glas med vatten. Häll över i stekpannan tillsammans med 1 dl matlagningsgrädde. Låt koka ihop 2 minuter.
- Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen i 225 grader, tills fisken är klar, cirka 10 minuter.
- Hacka under tiden det andra äpplet och strö det över fisken när du tar formen ur ugnen.Servera med kokt potatis eller potatismos och grönsaker, exempelvis vitkålsbitar och ärter.