Ugnspotatis med två fyllningar
Ingredienser
1 stor
Rosamundapotatis per person
Renfyllning
150 g
rökt renkött
1 tsk
pepparrot
200 g
creme fraiche
3 msk
finklippt persilja
Några varv
med pepparkvarnen
Fiskfyllning
150 g
varmrökt fisk
200 g
creme fraiche
3 msk
finklippt dill
2 tsk
citronsaft
Potatis
- Tvätta, torka och picka potatisen.
- Placera på en bädd av grovt salt på ugnsfast fat.
- Baka i 200 graders ugnsvärme cirka 1 timme.
- Skär ett snitt tvärs över potatisen, kläm fram lite potatis och servera med god fyllning.
Renfyllning
- Finklipp det rökta köttet och blanda ner med övriga ingredienserna. Servera till de ugnsbakade potatisarna.
Fiskfyllning
- Bena fisken och finfördela tillsammans med övriga ingredienserna.
Prisuträkning, 2013
Med köttfyllning 10,80 € / 2,70 € per portion
Med fiskfyllning 4,78 € / 1,19 € per portion