Ugnspotatis med två fyllningar
Ingredienser
1 stor
Rosamundapotatis per person
Renfyllning
150 g
rökt renkött
1 tsk
pepparrot
200 g
creme fraiche
3 msk
finklippt persilja
Några varv
med pepparkvarnen
Fiskfyllning
150 g
varmrökt fisk
200 g
creme fraiche
3 msk
finklippt dill
2 tsk
citronsaft
Potatis
- Tvätta, torka och picka potatisen.
- Placera på en bädd av grovt salt på ugnsfast fat.
- Baka i 200 graders ugnsvärme cirka 1 timme.
- Skär ett snitt tvärs över potatisen, kläm fram lite potatis och servera med god fyllning.
Renfyllning
- Finklipp det rökta köttet och blanda ner med övriga ingredienserna. Servera till de ugnsbakade potatisarna.
Fiskfyllning
- Bena fisken och finfördela tillsammans med övriga ingredienserna.
Prisuträkning, 2013
Med köttfyllning 10,80 € / 2,70 € per portion
Med fiskfyllning 4,78 € / 1,19 € per portion
![Ugnspotatis med två fyllningar](/uploads/Recept/_1200x1200_crop_center-center_82_line/piffa_potatisen-15.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x992_crop_center-center_82_line/piffa_potatisen-15.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x768_crop_center-center_60_line/piffa_potatisen-15.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1536_crop_center-center_45_line/piffa_potatisen-15.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x576_crop_center-center_60_line/piffa_potatisen-15.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1152_crop_center-center_45_line/piffa_potatisen-15.jpg 1152w)