Våffla på bondbönsmjöl med svampsallad
Ingredienser
3
ägg
3 dl
mjölk
2 tsk
bakpulver
3 dl
mjöl på bondböna eller 2 dl mjöl på bondböna och 1 dl vetemjöl
½ dl
torkad svamp
En nypa salt
Svampsallad
2 dl
saltsvamp
2 dl
grynost
1 bit
purjolök
2 msk
smetana eller yoghurt (10 %)
En kruka
persilja
Svartpeppar
Så gör du
- Gör svampsallad. Spola av svampen och blötlägg den i 4–8 timmar, byt vatten 1–2 gånger under tiden. Låt svampen rinna av.
- Hacka purjolöken fint. Skölj och finhacka persiljan. Skär den avrunna svampen smått. Blanda alla ingredienser och smaka av.
- Gör våfflor. Kläck äggen i en skål. Krossa den torkade svampen i mortel. Vispa samman alla ingredienser till våffelsmeten. Låt svälla en timme. Grädda i våffeljärn.
- Servera våfflorna med svampsalladen.