Våfflor med svampfyllning
Ingredienser
10 våfflor
5 dl
mjölk
2
ägg
3 dl
mjöl (lantvete och kornmjöl eller graham)
½ tsk
salt
½ dl
smält smör
Smör till stekning
Fyllning
2 dl
odlad svamp eller 1 dl förvälld skogssvamp, exempelvis Stensopp
1 dl
groddar, exempelvis Alfa-alfa, mungbönor eller krasse
2 dl
gräddfil
100 g
blåmögelost
Så gör du
- Vispa samman samtliga ingredienser till en smet. Låt svälla i rumstemperatur ½ timme.
- Plocka fram våffeljärn och smör för stekning. Hetta upp järnet och smöret, ös i med 1 dl smet och stek våfflorna gyllenbruna.
- Gör fyllningen. Stek upp svampen i lite smör. Blanda osten med gräddfil och häll upp i liten skål.
- Fyll våfflan med svamp, groddar och sås.