Våfflor med söt fyllning
Ingredienser
10 våfflor
5 dl
mjölk
2
ägg
3 dl
mjöl (lantvete och kornmjöl eller graham)
½ tsk
salt
½ dl
smält smör
Smör till stekning
Fyllning
2 dl
vispgrädde
2 dl
halvtinade bär
1–2 msk
pudersocker
Så gör du
- Vispa samman samtliga ingredienser till en smet. Låt svälla i rumstemperatur ½ timme.
- Vispa grädden till pösigt skum, tina bären.
- Plocka fram våffeljärn och smör för stekning. Hetta upp järnet och smöret, ös i med 1 dl smet och stek våfflorna gyllenbruna.
- Servera med grädde och bär. Pudra över av sockret.
![Våfflor med söt fyllning](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/vafflor_sota2.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/vafflor_sota2.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/vafflor_sota2.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/vafflor_sota2.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/vafflor_sota2.jpg 1152w)