Våfflor med surdeg
Ingredienser
Ingredienser
3 dl
mjölk eller vatten
ca 75 g
surdegsrot
2 ½ dl
mjöl
1 msk
socker
½ tsk
salt
50 g
smält smör eller olja
- Rör ihop mjölk och surdegsrot, och blanda sedan i resten av ingredienserna.
- Täck med en kökshandduk. Låt smeten jäsa 3-4 timmar i rumstemperatur eller över natten i kylskåpet, tills den är bubblig.
- Stek till våfflor i våffeljärn eller pannkakor i stekpanna. Servera med valfria salta eller söta fyllningar.
![Våfflor med surdeg](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/Vafflor-foto-Karin-Lindroos26f7b58b059ff1531a89c3ec230dffb57576803f94400869253b7e99e95f5d3c.jpg 1152w)