Vaktel i gryta med tomat, ärter och spenat
Ingredienser
4 portioner
4
vaktlar
Salt
1 msk
smör
1 msk
olivolja
1
lök
3
vitlöksklyftor
1 msk
färsk timjan
1 msk
vitvinsvinäger eller cirka ½ dl vittvin
1 dl
crème fraiche + 1 dl vatten eller buljong
1 ask
körsbärstomater
100 g
spenat
100 g
gröna ärter
- Värm ugnen till 200 grader
- Salta vaktlarna och bryn på alla sidor i en gjutjärnspanna tills skinnet är krispigt och har fått fin gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
- Skiva löken i tunna skivor. Finhacka vitlöksklyftorna. Halvera körsbärstomaterna.
- Stek lök och vitlök i samma panna som vaktlarna. Häll i vinäger eller vitt vin, crème fraiche, tomater och timjan. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen sjuda och lägg vaktlarna ovanpå. Ställ hela gjutjärnspannan utan lock i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Rör ner ärterna och spenaten fem minuter innan köttet är färdigt.
- Ta ut grytan ur ugnen. Servera med exempelvis gnocchi.