Vårig panzanella-sallad
Max 30 min
Ingredienser
ca 100 g
valfri sallad, t.ex. mangold, grönkål, salladsmix
1 knippe
sparris
1/2
gurka
1/2 knippe
salladslök
blandade örter enligt smak, till exempel mynta, basilika, persilja, dill, ramslök, gräslök
3 tjocka skivor
överblivet surdegsbröd
100 g
fetaost
Salladsdressing
1
vitlöksklyfta
1 stor
citron
1–2 msk
honung
1 dl
olivolja
salt & peppar
Salladsdressing
- Riv citronskalet i en skål och pressa i saften. Tillsätt finriven vitlök. Rör i honungen och blanda i olivoljan med en visp. Smaksätt med salt och peppar.
Sallad
- Skala gurkan och skär den i ungefär 1 cm tjocka bitar och blanda ner i salladsdressingen. Skär salladslöken i små bitar blanda i dressingen.
- Stek brödskivorna i lite olivolja på medelhög värme i cirka 5 minuter, tills deras ytor blivit gyllene. Salta båda sidorna lätt. Lägg åt sidan för att svalna. Skär sparrisarna i tre delar och stek dem i några minuter.
- Blanda ihop salladen med gröna blad, salladsdressingen och sparrisen. Riv brödet i bitar och blanda i salladen. Toppa salladen med blandade örter och fetaost.