Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar
Ingredienser
200 g
blandad sallad (helst små blad)
1
krämig avokado
2 dl
bulgur eller krossade korngryn
Ekologisk grönsaksbuljong
½
gurka
1 dl
torkade lingon eller tranbär
1 dl
rostade nötter
2 dl
groddar
Örtolja
1 kruka
basilika
1 kruka
bladpersilja eller 2 dl rucola
½
citron, skalet och 2 msk citronsaft
1
riven vitlöksklyfta
½ dl
kallpressad fin oliv- eller avokadoolja
1–2 krm
havssalt
Så gör du
- Tvätta och torka av salladen. Skala avokadon och droppa över citronsaft eller vinäger så att den inte tappar färg.
- Koka bulgur eller korngryn enligt anvisningarna på paketet och låt svalna.
- Skala och skär gurkan i halvmånar. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser försiktigt och ringla over örtoljan. Servera ett gott bröd till salladen.
- Örtoljan: Finhacka örterna och rör ihop alla ingredienserna i en skål. Eller mixa alla ingredienser i en matberedare eller blender till en slät olja. Smaka av med havssalt. Förvara örtoljan i kylen och använd som salladsdressing. Den håller upp till en vecka.
![Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/paskbuffe4.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/paskbuffe4.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/paskbuffe4.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/paskbuffe4.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/paskbuffe4.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/paskbuffe4.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/paskbuffe4.jpg 1152w)