Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar
Ingredienser
200 g
blandad sallad (helst små blad)
1
krämig avokado
2 dl
bulgur eller krossade korngryn
Ekologisk grönsaksbuljong
½
gurka
1 dl
torkade lingon eller tranbär
1 dl
rostade nötter
2 dl
groddar
Örtolja
1 kruka
basilika
1 kruka
bladpersilja eller 2 dl rucola
½
citron, skalet och 2 msk citronsaft
1
riven vitlöksklyfta
½ dl
kallpressad fin oliv- eller avokadoolja
1–2 krm
havssalt
Så gör du
- Tvätta och torka av salladen. Skala avokadon och droppa över citronsaft eller vinäger så att den inte tappar färg.
- Koka bulgur eller korngryn enligt anvisningarna på paketet och låt svalna.
- Skala och skär gurkan i halvmånar. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser försiktigt och ringla over örtoljan. Servera ett gott bröd till salladen.
- Örtoljan: Finhacka örterna och rör ihop alla ingredienserna i en skål. Eller mixa alla ingredienser i en matberedare eller blender till en slät olja. Smaka av med havssalt. Förvara örtoljan i kylen och använd som salladsdressing. Den håller upp till en vecka.