Vårlig rabarberkaka
Ingredienser
1
rund pajform, cirka 24 cm
125 g
margarin
¾ dl
socker
1
ägg
¾ tsk
kardemumma
1 ½ dl
jästbrödsmjöl
½ dl
potatismjöl
½ dl
mald mandel
1 ½ tsk
bakpulver
Fyllning
Cirka ½ l
rabarber
2 dl
matlagningsyoghurt, gräddfil eller crême fraiche
1
ägg
½ dl
socker
2 tsk
vaniljsocker
Så gör du
- Rör margarinet och sockret vitt och pösigt. Tillsätt ägget och rör om väl.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner mjölblandningen i smeten. Bred ut smeten i en pajform.
- Skär rabarbern i mycket tunna skivor och fördela dem över smeten.
- Häll yoghurten i en skål och tillsätt ägg, socker samt vaniljsocker. Rör om försiktigt.
- Häll yoghurtblandningen över rabarbern och grädda i 200 grader i cirka 30 minuter.