Varm fyllning till ugnspotatis
Ingredienser
4 portioner
4–8
potatisar av mjölig sort, exempelvis rosamunda
200 g
morot
100 g
palsternacka
1
lök
2
vitlöksklyftor
2 dl
blötlagda kokta bondbönor
1 msk
olja
½ burk
tomatkross
2 msk
tomatpuré
2 tsk
oregano
1 tsk
rökt paprikapulver
½–1 tsk
chilipulver
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
50 g
riven ost
Så gör du
- Skala och ansa rotfrukterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i en kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpuré och tomatkross samt kryddorna. Låt puttra tills rotfrukterna är nästan mjuka.
- Tillsätt bondbönorna och låt koka en liten stund. Servera som fyllning till ugnspotatis med riven ost på.
- Ugnspotatis: Tvätta potatisen noggrant. Nagga potatisen och lägg på en ugnsplåt. Grädda i 200 grader i 45–60 minuter beroende på potatisens storlek.