Varm lunchsallad med quinoa & fetaost
Ingredienser
1 dl
quinoa
1⁄2
gul lök
1
vitlöksklyfta
4
morötter
1
liten zucchini
8
körsbärstomater
4 dl
färsk spenat
Cirka 150 g
feta- eller salladsost
Hampfrön
Dressing
2 dl
färska myntablad
1⁄2
vitlöksklyfta
2 msk
rybsolja
1⁄2 tsk
salt
Svartpeppar
2 dl
turkisk yoghurt eller annan naturell yoghurt
Så gör du
- Skölj quinoan och koka enligt förpackningens anvisning. Spola quinoan med kallt vatten efter kokning och låt rinna av.
- Dressing: mixa vitlök, mynta och olja. Tillsätt salt och peppar. Rör ner yoghurten och smaka av.
- Finhacka lök och vitlök. Riv eller skär morot och squash i små tärningar.
- Stek lök, vitlök, morot och squash i olja cirka 5 minuter eller tills de blir mjuka men har lite tuggmotstånd i mitten.
- Klyfta under tiden tomaterna och skär fetaosten i i små tärningar. Skölj spenaten.
- Krydda de stekta grönsakerna med lite salt och peppar. Stäng av värmen och vänd ner quinoa, tomat, ost och spenat.
- Servera med dressing och strö lite hampfrön över salladen.