Varm middagssallad
Ingredienser
1 kg
fast potatis
2 msk
rybsolja
1 tsk
salt
Svartpeppar
Rödlöksvinägrett
1
rödlök
3 msk
rybsolja
½ msk
äppelcidervinäger
1 tsk
socker
1 krm
salt
Svartpeppar
Cirka 300 g
blomkål
3–4
tomater
½ kruka
rucola
150–200 g
salladsost
Så gör du
- Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skär den i jämnstora bitar. Blanda potatis med 2 msk rybsolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta i ugnen cirka 30–45 minuter, tills potatisen är mjuk och har fått färg. Förbered under tiden vinägretten och övriga salladsingredienser.
- Finhacka rödlöken och blanda med övriga ingredienser till vinägretten. Skölj grönsakerna. Skiva blomkålen i tunna skivor. Skär tomaten i bitar.
- Blanda nyrostad potatis med vinägretten i en salladsskål. Vänd ner blomkål, tomat, rucola och smulad salladsost. Servera salladen när den ännu är varm.