Varma svampmackor
Ingredienser
1 stor skiva
rivet rågbröd per person
1 stor skiva
kokt rotselleri per smörgås
2–3 dl
riven lagrad ost
Stuvad svamp
1 l
rensad svamp (skogs-eller odlad svamp)
1 liten
gul lök
2 msk
matolja
2 msk
vetemjöl
3 dl
mjölk + grädde + svampspad
1–2 tsk
äkta sojasås
½ tsk
rosmarin
Så gör du
- Putsa svampen och skär den i små bitar. Fräs svamp och lök i matolja. Strö över vetemjöl och späd med vätskan lite i sänder. Låt stuvningen koka cirka 5 minuter. Avsmaka med sojasås och rosmarin.
- Skär rotsellerin i skivor, skala och koka rotselleriskivorna i lättsaltat vatten cirka 5 minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt rotselleriskivorna rinna av. Lägg dem på de smörade rågskivorna, klicka på av svampstuvningen och strö över riven ost.
- Gratinera smörgåsen i 250 grader tills osten smälter och får svagt brun färg.