Vårvintergryta med rotsaker
Ingredienser
500 g
älgstek eller stek av nötkött
2 msk
vetemjöl
1 ½ tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
½ tsk
senapspulver
250 g
svamp
100 g
rotselleri
1
palsternacka
1
morot
2 msk
margarin eller olja
2 dl
köttbuljong
1 dl
grädde
½ tsk
salvia
Så gör du
- Putsa köttet och skär det i tärningar. Blanda mjöl, salt, peppar och senapspulver i en skål. Lägg köttet i skålen och blanda om.
- Skär svamparna i mindre bitar. Skala och strimla rotsakerna.
- Bryn fettet i en gryta och bryn alla ingredienser skilt för sig. Först köttet, sedan svamparna och till sist rotsakerna.
- Lägg köttet tillbaka i grytan och tillsätt buljong. Badda på svag värme tills köttet känns mört.
- Tillsätt rotsaker, svamp, matlagningsgrädde och salvia. Låt badda en stund till, avsmaka och servera med pressad potatis.