Vegetarisk bolognese med bondbönskross
Max 60 min
Ingredienser
4 portioner
Grundrecept vegetarisk bolognese
1
gul lök
1
morot
1 bit
palsternacka
1 bit
rotselleri
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1 krm
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
500 g
tomatkross
1 dl
vatten
1 tsk
farinsocker
2 tsk
balsamvinäger
2 tsk
basilika
1 tsk
oregano
salt och peppar
Bondbönskross
2 dl
bondbönskross
4 dl
vatten
Bondbönskross
- Koka upp 4 dl vatten och häll över bondbönskrosset. Låt stå och dra i 20 minuter.
- Sila bort det vatten som inte sugits upp av bondbönskrosset.
Grundrecept vegetarisk bolognese
- Stek finhackad lök och grovrivna rotfrukter i oljan tills de blivit mjuka.
- Tillsätt tomatpuré, chiliflakes och vitlök och låt steka några minuter till.
- Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Låt koka i 15 minuter så rotfrukterna behåller lite tuggmotstånd.
- Lägg bondbönskrosset i den varma grundsåsen och låt koka några minuter.
- Servera till pasta.