Vegetarisk bolognese med havrefärs
Max 45 min
Ingredienser
4 portioner
Grundrecept vegetarisk bolognese
1
gul lök
1
morot
1 bit
palsternacka
1 bit
rotselleri
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1 krm
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
500 g
tomatkross
1 dl
vatten
1 tsk
farinsocker
2 tsk
balsamvinäger
2 tsk
basilika
1 tsk
oregano
salt och peppar
Havrefärs
225 g
havrefärs (Elovena muru)
olja
Grundrecept vegetarisk bolognese
- Skala och finhacka löken. Skala och riv rotfrukterna grovt.
- Stek finhackad lök och grovrivna rotfrukter i oljan tills de blivit mjuka.
- Tillsätt tomatpuré, chiliflakes och vitlök och låt steka några minuter till.
- Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Låt koka i 15 minuter så rotfrukterna behåller lite tuggmotstånd.
Havrefärs
- Stek havrefärsen i olja tills den fått stekyta. Lägg i den varma såsen och koka några minuter.
- Servera till pasta.