Vegetarisk bolognese med ärtkross
Ingredienser
4 portioner
Grundrecept vegetarisk bolognese
1
gul lök
1
morot
1 bit
palsternacka
1 bit
rotselleri
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1 krm
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
500 g
tomatkross
1 dl
vatten
1 tsk
farinsocker
2 tsk
balsamvinäger
2 tsk
basilika
1 tsk
oregano
salt och peppar
Ärtkross
2 dl
ärtkross
4 dl
vatten
Ärtkross:
- Koka upp 4 dl vatten och häll över ärtkrosset. Låt stå och dra i 20 minuter. Sila bort vattnet om det inte sugits upp av ärtkrosset.
Grundrecept vegetarisk bolognese:
- Stek finhackad lök och grovrivna rotfrukter i oljan tills de blivit mjuka.
- Tillsätt tomatpuré, chiliflakes och vitlök och låt steka några minuter till.
- Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Låt koka i 15 minuter så rotfrukterna behåller lite tuggmotstånd.
- Lägg ärtkrosset i den varma grundsåsen och koka i 20 minuter.
- Servera till pasta.