Vegetarisk bolognese med trattkantareller
Ingredienser
4 portioner
Grundrecept vegetarisk bolognese
1
gul lök
1
morot
1 bit
palsternacka
1 bit
rotselleri
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor
1 krm
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
500 g
tomatkross
1 dl
vatten
1 tsk
farinsocker
2 tsk
balsamvinäger
2 tsk
basilika
1 tsk
oregano
salt och peppar
Trattkantareller
150 g
trattkantareller
Grundrecept vegetarisk bolognese:
- Stek finhackad lök och grovrivna rotfrukter i oljan tills de blivit mjuka.
- Tillsätt tomatpuré, chiliflakes och vitlök och låt steka några minuter till.
- Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Låt koka i 15 minuter så rotfrukterna behåller lite tuggmotstånd.
Trattkantareller:
- Putsa trattkantarellerna och dra isär eller hacka i mindre bitar.
- Stek först i torr panna tills vattnet har kokats bort och tillsätt då lite olja.
- Stek tills de fått en stekyta och lägg då ner svampen i den varma såsen, låt såsen koka några minuter.
- Servera till pasta.
![Vegetarisk bolognese med trattkantareller](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/vegebolognese-trattkantarell-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/vegebolognese-trattkantarell-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/vegebolognese-trattkantarell-w.jpg 768w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/vegebolognese-trattkantarell-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/vegebolognese-trattkantarell-w.jpg 1152w)