Vild stuvning
Ingredienser
1 l
färsk kirskål/nässlor/mjölkört
100 g
färskost
1 dl
grädde
3
vitlöksklyftor
Så gör du
- Förbehandla de vilda grönsakerna. Låt dem stå i kallt vatten i 10 minuter, skölj och förväll i lättsaltat vatten. Häll ut i durkslag och skölj med kallt vatten.
- Krama ur vattnet och skär relativt smått på skärbräde. Fräs vitlök i lite smör, tillsätt de förvällda vilda grönsakerna.
- Häll ner en skvätt grädde i kastrullen och tillsätt osten till en simmig stuvning. Servera till fiskrätter.
![Vild stuvning](/uploads/_1200x799_crop_center-center_82_line/nasslor_190412_191323.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/nasslor_190412_191323.jpg 992w, /uploads/_768x511_crop_center-center_60_line/nasslor_190412_191323.jpg 768w, /uploads/_1536x1023_crop_center-center_45_line/nasslor_190412_191323.jpg 1536w, /uploads/_576x383_crop_center-center_60_line/nasslor_190412_191323.jpg 576w, /uploads/_1152x767_crop_center-center_45_line/nasslor_190412_191323.jpg 1152w)