Viltgryta
Ingredienser
4 portioner
Marinad till vilt
2 dl
rödvin eller vinäger
1 msk
krossade enbär
1
finskuren lök
1 krossad
vitlöksklyfta
1
lagerblad
Hela vit- eller svartpepparkorn
Ingredienser till grytan
500 g
grytbitar av älgalt
Peppar, rosmarin
1 dl
köttbuljong
2 dl
vispgrädde
½–1 dl
silad marinad
5
enbär
1–2 msk
svartvinbärsgelé
6–8 små
lökar
3 dl
stekta kantareller
Så gör du
- Blanda marinaden och låt köttet stå i marinaden cirka 1 dygn.
- Torka köttet och bryn det lite i taget i stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta, häll på köttbuljong och grädde. Lägg i enbären, en nypa rosmarin och gelé. Smaka av med den silade marinaden.
- Låt grytan småputtra under lock cirka 15 minuter. Lägg i löken och låt puttra vidare cirka 30 minuter eller tills köttet är mjukt. Lägg i kantarellerna alldeles i slutet. Servera med potatismos och rotsakspytt.