Vinbärscurd
Ingredienser
150 g
vinbär (färska eller upptinade)
100 g
socker
1
ägg
25g
smör
Gör så här:
- Sätt vinbären i en mikrosäker skål, och hetta upp i 1-2 minuter, tills bären mjuknat. Pressa bären genom en trådsil*.
- Blanda ägg och socker i den silade vinbärssaften. Tillaga blandningen 5-6 minuter i mikron på full effekt (800W), rör om med en minuts mellanrum tills krämen tjocknat.
- Rör i smöret i den heta krämen, och låt svalna innan servering.
![Vinbärscurd](/uploads/_1200x1798_crop_center-center_82_line/Vinbarscurd_1_DSC09366_PS.jpg 1200w, /uploads/_992x1486_crop_center-center_82_line/Vinbarscurd_1_DSC09366_PS.jpg 992w, /uploads/_1984x2973_crop_center-center_61_line/Vinbarscurd_1_DSC09366_PS.jpg 1984w, /uploads/_768x1151_crop_center-center_60_line/Vinbarscurd_1_DSC09366_PS.jpg 768w, /uploads/_1536x2302_crop_center-center_45_line/Vinbarscurd_1_DSC09366_PS.jpg 1536w, /uploads/_576x863_crop_center-center_60_line/Vinbarscurd_1_DSC09366_PS.jpg 576w, /uploads/_1152x1726_crop_center-center_45_line/Vinbarscurd_1_DSC09366_PS.jpg 1152w)