Vispad citronskrubb
Ingredienser
Cirka 3x150 ml burkar
160 g
kokosolja
40 g
avokadoolja
1 ½ dl
finmalet havssalt
½ msk
kaolinlera
1 msk
rivet skal av citron
2 ml
eterisk olja (lime eller citron)
1 ml
vitamin E (ökar hållbarheten)
1 ml
rokonsal (konserveringsmedel)
Så gör du
- Väg upp kokosoljan i ett metallmått och låt den smälta över vattenbad. Tillsätt 40 gram avokadoolja och rör om. Låt oljorna svalna i kylen eller ta in snö eller använd isbitar för att kyla tills de uppnår en fast men ändå mjuk konsistens.
- Vispa cirka 5 minuter tills massan får en mjuk och fluffig konsistens.
- Tillsätt ½ msk kaolinlera, 2 ml eterisk olja av lime, 1 ml vitamin E och 7 ml naturkonservering. Vispa ytterligare i cirka en minut.
- Tillsätt havssalt och det rivna skalet av citron. Blanda försiktigt för hand tills allt är jämnt fördelat.
- Häll upp i burk och förslut med lock. Notera datum och använd spatel vid användning. Öppnad burk håller i sex månader.